České vize

České vize navazují na tradici celostátních přehlídek Český videosalon a Zlaté slunce, kterou přitom dále rozvíjejí. Celostátní přehlídka filmové tvorby České vize zastřešuje a rozvíjí dění v oborech filmové výchovy, studentského, nezávislého a amatérského filmu. Usiluje o podporu neprofesionálního filmu ve všech jeho oblastech.

Soutěžní přehlídka se bude konat 23. 4. v červenokosteleckém kině LUNÍK.

Systém českých vizí je obdobný, jako např. nám všem dobře známý Divadelní festival v Červeném Kostelci. Filmy hodnotí odborná porota složená z profesionálů a zástupců filmových tvůrců, která vyhodnotí nejlepší snímky v jednotlivých kategoriích, které budou reprezentovat náš kraj v celostátním kole. Mimo statutárních cen v jednotlivých kategoriích se v krajském kole uděluje i např. Cena hejtmana Královéhradeckého kraje za snímek s aktuální tématikou a další speciální ceny. Součástí soutěže je i odborný seminář vedený členy poroty.

Po celý den je možné zdarma zhlédnout řadu velmi kvalitních filmů a nasát pravou filmařskou atmosféru. Předpokládaný program přehlídky bude brzy zveřejněn na www.kinolunik.cz a na Facebooku Kino Luník, těšíme se na vaši návštěvu.

Více informací pro návštěvníky a filmaře ZDE.

Najděte svoji akci